Видове планински велосипеди

Но това изобилие от възможности предлага на вас, нетърпеливия купувач, предизвикателство: Как да разберете кой вид велосипед е подходящ за вас и карането, което ще направите? Е, за това е предназначено това ръководство. Използвайте удобната секция за бърза справка отгоре, за да стесните между широките категории, след това скочете надолу, за да научите за различни опции в тях.

Кратко ръководство за видовете велосипеди:

Пътни велосипеди – Леки, ефективни мотоциклети с падащо кормило и тесни гуми, за развлекателна езда, най-вече (но не само) на настилка. Стиловете включват аеро, свръхлеко, издръжливост, турнета и всички пътища.

Планински велосипеди

Здрави машини с плоски кормила и широки, изтъркани гуми за каране на тесни пътеки. Стиловете включват хардтейл, крос кънтри с пълно окачване, пътека с пълно окачване и ендуро с пълно окачване.

Чакъл / приключенски велосипеди

Велосипеди с падащ лост с хлабина за множество размери гуми за редица преживявания при каране на и извън пътя. Стиловете включват чакъл, велосипедна опаковка и циклокрос.

Полезни велосипеди

Велосипеди, предназначени за практическо колоездене по време на пътуване до работа или изпълняване на поръчки, включително задачи, които включват носене на членове на семейството или товари. Стиловете включват пътуване до работното място, фиксиране, сгъване и товар.

Комфортни / фитнес велосипеди

Всичко, от плажни крайцери до плоски барове за уикенд се върти по многофункционални пътеки. Стиловете включват хибрид, фитнес, комфорт и крайцер.

Електронни велосипеди

Електронните велосипеди могат да бъдат велосипеди от почти всяка друга категория тук, проектирани с малък, лек електрически мотор, за да подпомогнат ездача. Стиловете включват пътнически, товарни, планински и пътни.

Дебели мотори

Тези мотоциклети с обръщане на главата разполагат с 3,8-инчови или по-широки гуми за плаване и сцепление, често за пясък, сняг или пътека. Стиловете включват планински (хардтейл и пълно окачване) и крайцери.

Триатлон Велосипеди

Мотори в пътен стил, създадени за оптимизиране на аеродинамиката с рамка с форма на крило, напречни сечения на колелата и агресивни позиции на ездач.

Тандемни велосипеди

Тандемите са велосипеди, създадени за двама или повече ездачи и по този начин често са изградени с подсилени рамки и компоненти за справяне с допълнителното тегло. Ездачът отпред се нарича пилот; задната част е посочена като печка. Тандемните велосипеди се предлагат в няколко стила, включително пътни, планински и крайцери, но пътните са най-често срещаните.

Парк Велосипеди

Тези специално създадени машини са създадени за различни различни цели, но две общи черти ги свързват: Те са създадени за използване в поддържан терен като пътеки за велосипедни паркове или скейт паркове и всички са чудесни в улавянето на въздух. Трите основни стила са мръсотия, BMX и slopestyle.

Детски велосипеди

Включете малките си в екшъна със страхотен детски велосипед. След като се придвижите покрай боклука на универсалния магазин, има всякакви опции, дори специални пътни и планински велосипеди с пълно окачване, създадени за малки ездачи. По-високото качество означава по-леко тегло и подходящи за деца части, така че детето ви да се забавлява повече с карането. И можете да ги стартирате по-рано от всякога сега, когато мотоциклетите без баланс на педала до голяма степен са заменили триколките като първо пътуване на малкото дете.

Триколки

Тук не говорим за детски неща; това са възрастни триколесни превозни средства, предназначени за всеки, който иска да тегли много неща, или който се нуждае или предпочита стабилността на третото колело. Стиловете включват път, планина и полезност както в изправена, така и в легнала конфигурация. Съществуват и адаптивни (ръчно колянови) версии. Някои мотоциклети имат електрически асистент.

Легнали велосипеди

За разлика от традиционния велосипед, където ездачът седи изправен, легналите поставят ездача в наклонено положение, което някои хора намират за по-удобно. Повечето легнали са в пътния стил, но някои могат да се използват извън тротоара.

Проследяване на велосипеди

Тези съблечени машини са проектирани за специално използване при състезания с велодром. Те се отличават с много твърди рамки, тесни гуми, единична предавка, която не освобождава хода (ако моторът се движи, педалите се въртят) и без спирачки.