Голямата тройка за техника

Завиване

В завои, обратен волан.
Когато влизате в завой, бъдете спокойни, плавни и прецизни в действията си и използвайте обратния волан, за да изведете велосипеда си от външната страна на пътеката. Този ход увеличава ширината на дъгата ви при завой и ви позволява да завивате по-бързо. Отвън пистата често е по-гладка.
Карайте около върховете и дъното на неравностите, както и в и около завоите. Той е по-гладък, по-бърз и използва по-малко енергия.
Позиционирайте теглото на тялото си към предната част на мотора, след като стигнете до ъгъла. На мотора тази стойка поддържа центъра на тежестта ви нисък. Свийте лактите си, за да действате като окачване, и приближете гърдите си към кормилото и стеблото, за да постигнете тази стилизирана поза. Това помага на велосипеда да завие рязко и дава на предното колело повече сцепление.
Когато спрете да въртите педали в завой на шосеен велосипед, външният ви крак трябва да се спусне до дъното на хода на педала.
Вътрешната част на коляното ви се люлее в ъгъла.
Раменете се спускат отвътре.
Външният лакът е повдигнат.
Приближете брадичката и гърдите си до кормилото.
Когато свалите задника си от седалката, можете да завъртите бедрата си в посоката, в която искате да отидете.
Облегни се на стената.
Намалете масата на тялото си, като намалите центъра на тежестта. Помислете за ски на сняг. Планинското колоездене е същото като шосейното колоездене и е подобно на издълбаването на добър снежен завой.

Нагоре

Позицията за каране на стръмен наклон е сравнима с мястото за завой. Свийте лактите, за да приближите главата и торса си до кормилото. Когато се комбинира с плъзгане на дупето напред по седалката, велосипедът ще се движи по права пътека и няма да се движи по пътеката. Докато карате в педалите, предното колело е здраво стъпило на земята.
Да останете в седнало положение, докато въртите педали нагоре, гарантира, че задното колело има най-голямо сцепление и че техниката ви на педали е гладка и ефективна. Вашият сърдечен ритъм се увеличава с 10-15 удара в минута, когато се изправите и удряте по педалите, а също така нарушава баланса ви и ви кара да губите сцепление.

Надолу

Дръжте коленете си насочени надолу по пистата към желаната дестинация. Позволете на велосипеда да се завърти под вас, като освободите седалката с вътрешната част на бедрата.
Веднага щом започнете да се търкаляте надолу, вдигнете се на педалите. Напред и леко нагоре от хоризонтално положение с доминиращ крак. Това прави предната част на мотора по-лека и позволява на предното колело да се аквапланира над неравности.
Когато се изправите, търкаляйте се надолу през петите, което разпределя тежестта ви равномерно между двата крака и педалите. Когато пътувате направо, можете да поставите тежестта си по-назад върху мотора и да приложите повече задна и предна спирачка.
Когато се насочвате надолу, изберете най-гладката зона на пътеката и това ви спестява енергия и ви позволява да виждате напред по маршрута или около завоите.