Как да избера правилната велоездачка екипировка?

Избор на велосипед

За добър опит на велосипедно пътешествие, трябва да имате правилната екипировка.

 • Избирайки правилен велосипед, ще се избегнат затрудненията и да се построи добра база за пътуване.

Изберете велосипед по вашите потребности

Изборете на правилен велосипед е базиран на типот искане, кой имате. Сите да бъдат удобни треба да се поставят, размислувайки дека ке треба да стоят.

 • Mtb (Mountain Bike) e “off road” mountain bike-sauvelite koi se asenableni za cela postroika, predostrojen koga patekite se po maki i trudni. Tie obicno imaat potpuna postavka Vaya so obshyapki, so pokretni stranicni vilici i precizirana saftenica. Toa gi napravuva da se ocekuvaat off road kolata da imaat ravni kabli za dosta dobra pogon i snoslivost.
 • Road Bike e specifichno proektuvan za pravljenje na vazdushni patishta. Golemata tezhina na prozrachnite aluminii e podkrepena po maliot pogon na masaza, a nadwerlisteto e nishhuvano so otporni policarbonati. Tie obicno imaat cela lobozhekolite pretsizirana so malku saftenica koja treba da nudi maksimalna modularnost po visoki brzini.
 • Hybrid Bike e meashanec meghu Mountain Bike i Road Bike-to, koi pruzaat rezhimski priemlyemliv prevoz od eden do drug losht pat, za lakuchki trasi do samiot strani tereni. Tie se soedinuvaat razlichiti stila i osiguruvaat plitchki premestvawa ravalinata, no so minimalna snoslivost. Hybrid Bike-to se od serien pneumatski setalishta so strantchivi vilici indirektno zastitheni od otporni materijali, so poliwoluimanska mozhnost za eficientost i grindestvo, pruzhaat normalno stezanje prisa glancarina, evfonija za nadvoreshen prevoz bez nastigane i ushilitie za praktichno ottverstvane na granicata.

Разгледайте велосипедните компоненти

Различните компоненти на велосипеда работят като цяло, за да създадат надежден, евтин, удобен, напълно балансиран. Освен рамката, те монтират своите колела заедно, за да направят това, но това са ключовите компоненти – рамката и компонентите, които се прикрепят към нея. За да видите какви компоненти са необходими, за да намерите правилния велосипед за вас, нека ги разгледаме по-подробно.

 • Рамка: Това е рамката на велосипеда и единствената част, необходима за свързване на съотношението тегло/здравина, което трябва да има. Има няколко материала от фибростъкло и други компоненти. Рамката може да бъде изработена от алуминий или карбон и изисква допълнително проучване, преди да вземете решение, ако не знаете за какво говорим. Някои клонове предлагат промяна на свойствата му чрез промяна на размера или използваните материали и всички аксесоари могат да бъдат променени, за да отговарят на вашите нужди.
 • Вилица: Вилицата заема предната част на рамката и се огъва според околната среда – големи парчета прах, чакъл или други препятствия по пътеката. Това помага за абсорбиране на удари и осигурява комфортно возене. Вилката може да се регулира, за да отговаря на вашите нужди, както и да съответства на останалата част от велосипеда.

Избор на екипировка

Екипировката за велоездачка има ключова роля за сигурност и комфорт. Добрият избор може да доведе до по-добър велосипеден туризъм. Управлението ще бъде по-лесно. В този доклад ще разберем как да изберем подходяща екипировка. За да се уверите в безопасността си!

 • Разгледайте материалите, от които е направена екипировката.
 • Изберете съответния размер за да се уверите, че ще имате достатъчно комфорт.
 • Проверете за други допълнителни функции като предпазващи платформи и други детайли, които да подобрят комфорта.
 • Проверете качеството на изработката и монтажа.

Изберете защитна екипировка

Защитната екипировка е необходимост, въпреки че се взема предвид балансът между “стил” и “безопасност”. Облеклото за колоездене има две цели:

 1. Добър дизайн, в който защитата е на първо място – традиционно съчетани в едно;
 2. Комфорт, който отговаря на формата на тялото на ездача.

Не е пренебрегнато и важното значение на обществената защита. С гореспоменатите точки безопасността се взема под внимание заедно с модните тенденции и в крайна сметка не се допуска компромис с безопасността.

Използват се различни материали и технологии, като кевларен плат, подсилена кожа, олекотена броня и други защитни елементи, като специално внимание се обръща на защитата на уязвимите зони.

Обсъждането на антропоморфния аспект допълнително подчертава значението на ергономията, когато става дума за избор на облекло, и подчертава необходимостта от адекватна защита за максимална безопасност.

Изберете подходящи обувки за велосипед

Важната част при избор на вело-обувки е селекцията. Трябва да се смята за удобни, прочувствими и стойки ‘cleat’-релефно-влакняви обувки/суитчи.

В общи линии се има предвид:

 • Тялото

Изберете подходяща продължителност на хардуерния кабел

При избора на велосипед, различните екивоксклярни детайли са много важни. Вселената от хардуерни кабели, G-sklave, Freilauf-khemeln, brake-klemensia, spiggotenochenyя и rafalnikenot може да бъде сложно и отпускателно.

За да се провери това:

 1. Дали spiggotenochenyata отговаря на колегата, който ще ползва? BCN-системата се използва за интегрална промяна на размерите от 0 до 9. BCN N 9 означава дължината на всички кабели от 898 мм.
 2. Хардуерните кабели имат определен размер на клементите? Klemensiia се обвиват с хардуер в диаметър от 1,5 до 3 мм. Каква е минималната допустима дължина на тефлоновия ремък? Sine minitronovety достигат до този размер от 2 до 2,75 мм и могат да се монтират в различни кабели (OTORIYASHIKANO).
 3. Ако се изисква завъртане на шарнири или други работи? Задължителните валви от 3 x 8 от предварително приготвените имои изискват Enoŭtonyi размер на горната част да бъде тази характеристика и да контролира плаването при задържане на велосипеда!

Други предмети

Ако сте на път да се разберете с екипировката за велосипедисти, има много предмети, които можете да изберете. Освен велосипеда и инструментите, има и други предмети. Те могат да ви помогнат да сте безопасни и да се насладите от велосипедното приключение.

Разгледайте разясненията, за да научите за другите велосипедни предмети:

Изберете подходяща сума за велосипед

Вземането на екипировка за велосипеда ви дава уникално съчувствие. Тя трябва да бъде:

 • издръжлива
 • удобна

Изберете подходяща велосипедна кутия

Багажникът за велосипед е необходим аксесоар. Ръчно увеличава скоростта, ако е необходимо. Здравото, гладко возене е от съществено значение за подобряване на изживяването ви при каране. Когато купувате багажник за велосипеди, трябва да имате предвид няколко неща:

 • Размер
 • Тегло
 • Капацитет на лентата

Изберете модела, който най-добре отговаря на вашия тип пътуване и всички опасности за околната среда, с които може да се сблъскате. Запитайте се „какъв размер търся?“ Разберете вида на рамката и колелата, които имате, преди да направите интелигентен избор за багажник, който отговаря на вашите нужди.

Изберете подходяща велосипедна светлина

Ако водите велосипед по тъмно, най-добре е да се защитите със светлина. Светлината, около Вас, увеличава шансовете за това да бъдете “обнаружени”.

Няколко опции се предлагат:

 • Dynaamos: Динамото предоставя възможност за светлина с различни мощности и цветове. Увеличаването на светлината поставя и другите пътуващи в състояние да те видят и да запазят разстоянието. Динамото струва направо на цвета и двоен свет допълнително предоставя директна и отражена светлина.
 • Отразители: Отразителите предлагат силна светлина на страна за да бъде видян като оранжеви, бяли или дълбоко прошестващи ръбове преди да се разсее. Отразителите правят видимостта по-трудна за противоположните водачи и по този начин се постига сигурно предвижване. Отразителите осигуряват по-добро разпознаване при ниска видимост, например при дъжд или мъгла.
 • Рефлектори: Рефлекторите предоставят изключително силна светлина, която осветява околната среда и създава пространствен изглед с различни цветове и форми. Те се използват за противоположно предвижване с твърди линии, плоскости и характерни мотиви. Рефлекторите правят видимостта по-добра при ниска видимост, предоставят по-добро разпознаване и помагат при прехвърляне на характерни абстрактни модели.

често задавани въпроси

Q: Как да избера подходящ каскет за каране на велосипед?

A: Изборът на каскет за каране на велосипед трябва да се базира на размера на главата ви и вида на карането, което най-често практикувате. Каскетите за планинско колоездене са по-големи и тежки, за да осигурят повече защита, докато тези за шосейни колоездачи са по-леки и по-вентилирани, за да осигурят по-голям комфорт по време на дълги карания на големи скорости.

Q: Как да избера подходящи ръкавици за каране на велосипед?

A: Изборът на ръкавици за каране на велосипед зависи от времето, когато карате, както и от предпочитанията ви. За по-студено време ще ви трябват ръкавици с по-голяма изолация, докато за по-топло време ще искате по-вертикални ръкавици, които ще осигурят по-добра вентилация.

Q: Как да избера правилния размер на обувки за каране на велосипед?

A: Велосипедните обувки ще трябва да са плътно прилепнали към крака ви, но не и да ограничават движението на пръстите на краката ви. Обикновено те трябва да бъдат по-големи, отколкото обувките, които обикновено носите за ежедневно носене.

Q: Как да избера правилата защита за каране на велосипед?

A: Правилата защита, които трябва да носите за каране на велосипед, включват каска, ръкавици, защита за коленете и лактите, както и защита на корема, ако предпочитате да карате състезателно или на неравен терен. Изборът на защитата ще зависи от вида на карането, което практикувате, както и от вашето лично предпочитание.

Q: Как да избера подходяща велоездачка шапка?

A: Подходящата велоездачка шапка ще зависи от времето, когато карате и от вашите лични предпочитания за стил. За по-студено време, ще имате нужда от шапка с изолация, докато за по-топло време ще искате по-продухлива велоездачка шапка, която пропуска повече въздух.

Q: Как да избера адекватна велоездачка памучна риза?

A: Изборът на памучна риза за каране на велосипед трябва да включва материали, които ще осигурят комфорт, вентилация и защита от UV лъчи. Избягвайте дебели, тежки пуловери, когато карате в по-топло време, и вместо това изберете тънки, пропускливи материи, които ще са комфортни по време на дълги карания.

Pages:
Edit