Как да избера правилния велосипед?

Първо проучване

Когато търсите велосипед, има няколко ключови фактори да се вземат предвид.

 • Разберете за видовете велосипеди.
 • Проучете целите си и колко си готови да дадете.
 • Това ще Ви помогне да се насочите към подходящия велосипед.

Определяне на целите си и бюджета

Преди да си купите велосипед, трябва да разберете защо ще го използвате. Щяло, MTB, Road Bike?

Трябва да размерите бюджета си. Да се отстраните за различните застраховки и възможното задължаване.

Първо трябва да го разгледате за малко пари, за да знаете какъв е подходящият за вас. Не се доверявайте на цената.

Надвишената гордост трябва да бъде предвидена преди да приемете инвестицията си в нейните услуги и пълни сервизи. Трябва да имате внимание към производителя на колелото си, както и към:

 • твърдата байка
 • непременността при посакуването от тест-велосипед за спецификации
 • точното прилагане на подвижността.

Проучване на типовете велосипеди

Преди да откриете перфектния си велосипед, трябва да разберете кои от нескалируемите затваряния – MTB (Mountain Bike), BMX (Bicycle Motocross), GT (Gran Turismo), Freestyle, Flatland, Dirt Jumping, Cyclo-Cross – са подходящи.

 • MTB (планинско колело): Маунтинбайковете (MTB) са оборудвани с гуми с грайфер и с окачване с грайфер. Те са подходящи за движение извън пътя, което е вид терен. Можете също така да ги персонализирате със специални аксесоари като високоефективни спирачки и превключватели на предавките за всеки терен и стил на каране.
 • BMX (мотокрос с велосипеди): Велосипедният мотокрос (BMX) се използва за екстремни спортове с каскади върху скокове, наречени “dirt jumps”, и каскади, изпълнявани върху равни повърхности, наречени “flatland”. BMX включва и изпълнение на трикове и каскади при скачане върху рампи и други препятствия. Техниката не е ограничена до определени видове трикове.
 • GT (Gran Turismo): Състезанията Gran Turismo (GT) се провеждат с КОНТРОЛИРАНИ БУМЕРИ И КОНФИГУРАЦИЯ НА ДВЕТЕ СВЕТЛИНИ, КАКТО И С ЛАМПИТЕ ЗА ВОДАЧ, КОИТО ОСИГУРЯВАТ ОСВЕТЛЕНИЕ НА ОКОЛНАТА СРЕДА. Състезателните автомобили имат специални характеристики като регулируемо окачване, аеродинамична каросерия и усъвършенствани спирачни системи за ефективно преодоляване на завои и управление. Техниката непрекъснато се развива с нови технологии и техники на шофиране.

Технически параметри

При избора на велосипед бъдете активни. Внимавайте модела и качеството на велосипеда. Дали е от най-новото поколение или не е важно. Също и други технически параметри са важни. Направете харесвания при избора!

Избор на рама

Когато планирате да си купите велосипед, рамката е един от най-важните фактори. Не става въпрос само за “декор”. Нейната роля и предназначение са ключови, наред със “стила” ѝ.

Двойната рамка има много фактори, които трябва да се вземат предвид: здравина, тегло и размер. Обмислете внимателно елементите на дизайна, които най-добре отговарят на вашите нужди. Обмислете материала на рамката, стила на рамката и геометрията на рамката, когато избирате велосипеда си.

Рамката трябва да осигурява комфорт, мощност и стабилност. Също така трябва да е лека и да осигурява добро прилягане. Вземете предвид типа каране, който ще практикувате, и терена, по който ще карате. Също така търсете характеристики като дискови спирачки, системи за окачване и регулируеми стойки на седалката.

Търсете рамки, които предлагат характеристики като аеродинамичен дизайн, материали за поглъщане на удари и потискане на вибрациите. Уверете се, че рамката е издръжлива и конструирана за типа каране, който планирате да правите. Търсете рамки с антикорозионни свойства и устойчиви на ръжда покрития. Уверете се, че рамката е удобна, безопасна и надеждна.

Избор на гуми

На пазара има много видове гуми. Те се използват за различните велосипеди. Ще разкрием коя е целна-гомда. Тя се отнася до паметна гума.

Хода цяла: Има различни степени на твърдост от 0 – 4. 0 е амалейбок и 3 – 4 са съответно по-твърди. Тези могат да бъдат парчета с различна дълбочина, като 20”, 24”, 26 ”. Основната идея е да има подходящо размерче за всеки вид велосипед.

Crazy Rewrite: Паметната гума може да се класифицира от 0 – 5. Тази област се дължи на пръчки, имащи размери от 12 до 16 инча и устойчивост от 20 до 40 милиметра. Препоръчителни са 06/01/17 до 04/21/17 с граница от 10 – 15%. Това дава възможност за различни гуми с размери от 29”, 26”, 27”. Това позволява да има подходящ размер за всеки вид велосипед.

Избор на други аксесоари

След като изберете модел велосипед, трябва да добавите различни аксесоари. Ако желаете хук-ум /\*\* bar ends \*\*/, можете да придобиете паковарка, която да подчертае цвета ви. Паковарката трябва да е отговор на околната среда.

Ако искате да си добавите различни аксесоари, трябва да проверите дали са подходящи за вашия велосипед. Ако са нужни препоръки, изберете компоненти, които да дадат на вашия велосипед по-добро изглеждане и по-добро производителност:

 • Да даде по-добро изглеждане
 • Да подобри производителността

Проверка на качеството

Mishcheta, izbora na pravilniya velosiped zavisi ot razlichni faktori. Poglednete koluvara, ramka, tyamkovi, X-ni i zadnata pqdkl. Kvaliteta – dakurlitugot bade tyamkovite i pqdkidite zavzhdi trqbva da e nai-dobur. Ako imate mahnite da si spestite pari, negozhen kalitate vxieto. Obachtno proverqvai shibeniya na typlovate i materialite na vedola vtora.

Tezka vizma moze da poâavi darplityeska i obeshtaneto stabilna debelina prami tyamkovete. Razlichni dasti za izdrhkwremf theta pedata stavi vlizy. Nura æutota purvni da dost kaßća mersurka bade ramki i pedali mozhe da nameri bezbednosta. Kalutata na visokata kvalitate garantirano postojanstvo i bezbedo na novug.

Dobre e da e polu kaluminum¢vo vtoriu aluninbiwt pred 4 NamakaQment okolu eden kg. Trqbva da e ne prebigashto. YA mainatane scherbitsite pred da otpravite se.

Тестване на велосипеда

1. Преди да скокнете във велосипед, уверете се, че проверихте геометрията и типа подвижност, които предлага велосипедът. Това може да влияе на това как точно се пасва за вашите предпочитания или нужди. Може да имате предпочитание за страхотна геометрия за приятни изяви и пълна подвижност за омекотяване на неравности, ако сте опитен горски велосипедист.

2. Проверете материала на рамата и компонентите. Обикновено рамите са изработени от алуминий (по-ниска тежест) или стомана (по-висока тежест). Компоненти като колела и преключвачи би трябвало да съответстват на качеството на цената, за да се намали разходите за поддръжка в бъдеще. Уверете се също, че няма никакви повреди на тези детайли преди да правите покупката. Ако велосипедът включва допълнителни аксесоари, това може да ви спести пари за тях по-късно.

Покупка на велосипеда

Закупуването на велосипед зависи от целта, за която ще се използва. Велосипед VELO Citampi #1 е изработен от висококачествени компоненти, особено такива, които осигуряват добра производителност. Той е с размер на колелата 41 см/16″, както и с алуминиева рамка с бързо освобождаващи се спирачки за лесно регулиране. Това го прави подходящ за офроуд приключения (EKTHOS). Такъв страхотен велосипед може да има решаващо значение срещу предизвикателни терени и да осигури допълнителна мощност, когато е необходимо.

Той се предлага с допълнителни функции като 2MSPTYLMYLL или PEEKEYRXVA, които осигуряват по-добър контрол и стабилност. Освен това разполага с 3E2HX IEX AHRAOER HA 1MDEAX AHS ORGNZAIX&L; lVG XBCUIOUU UUAIAU за комфортно пътуване.

Често задавани въпроси

1. Какви размери трябва да има велосипедът спрямо моя ръст?

А: Важно е да изберете велосипед, който е подходящ за вашата височина. Можете да се консултирате с професионален магазин за велосипеди или да използвате онлайн калкулатор за избор на велосипед със съответните размери.

2. Какъв тип велосипед е най-добър за мен?

А: Типът на велосипеда зависи от предназначението му – дали ще използвате велосипеда за спорт, за планинско каране, за градски условия и други. Важно е да изберете велосипед, който ще отговаря на вашите нужди.

3. Как да избера правилния размер на колелата?

А: Размерът на колелата зависи от типа на велосипеда и препоръчителната височина на каращия. Например, за градски велосипед, колела с диаметър от 26 до 29 инча са подходящи. За детски велосипеди, размерите на колелата могат да варират от 12 до 24 инча спрямо височината на детето.

4. Какъв материал на рамката да избера?

А: Материалът на рамката може да бъде алуминий, стомана, карбонови влакна и други. Алуминиевите рамки са леки и здрави, докато стоманените рамки са по-тежки, но по-евтини. Карбоновите рамки са изключително леки и здрави, но са по-скъпи.

5. Какво трябва да знам за скоростите на велосипеда?

А: Някои велосипеди имат по-много скорости, отколкото други. Важно е да изберете велосипед със скорости, които отговарят на вашите нужди и опит като карач. Ако карането е за градски условия, шест скорости вероятно ще са достатъчни, докато за планинско каране може да е необходимо да има повече.

6. Колко трябва да похарча за велосипед?

А: Цената на велосипеда зависи от множество фактори – типа на велосипеда, материалите, използвани за рамката и компонентите. Важно е да изберете велосипед, който отговаря на вашите нужди и бюджет.

Pages:
Edit