Как да избера правилния размер на велосипеда?

Изберете правилния размер на велосипеда

Избирането на подходящ размер на велосипед има два основни аспекта:

 1. Размера на рамката на велосипеда.
 2. Размера на преда.

Всеки размер на велосипеда е дефиниран с тези два аспекта.

Измерване на дължината на вашата крака

Когато смятате за подходящия размер на велосипед – койлвуд, квадуплс-крузър или бийд, трябва да бъде едно от първите ви стъпки. Дължината на велосипеда в зависимост от типа ви може да варира. Правете правилното предвидливане на размерите.

 • Оценете дължината на мускулите и ногите ви.
 • Дължината на рамата, подножката и колкото да се подходят за вас.
 • Дължината на каната и дъното.
 • Оценете така също стандартния размер и размерът на сърдечния мускул.
 • Измерете силата на сгъстените мускули и тялото ви.

Определяне на височината на вашата хора

Преди да купите велосипед, е полезно да измерите вашия инсим (разстоянието между земята и вашия бедро) и дължината на вашата торсула (разстоянието от плечо до подминалник). Размерът и височината на водача директно влияят на начина по който велосипедът се обработва.

Моделите на велосипедите имат предлагани разстояния на превозване за различни височини. Ако изберете велосипед с прекалено висока или прекалено ниска дължина на топлия тръба за вашия телесен размер, ще се чувствате притиснати и неудобно докато шофирате. Това може да доведе до проблеми като мускулни кръвоизливи и проблеми със равновесието, които могат да бъдат опасни при по-дълги пътувания или пътувания с по-висока скорост.

С тези измервания, можете да започнете да светнете кои велосипеди за продажба са в пределите на вашата очаквана удобство, така че да можете да започнете да карате уверени!

Разберете размерите на велосипеда

Вземането на правилния размер на велосипеда е много важно. Трябва да се избира според много фактори. Това включва:

 • ръста
 • дължината на ногите
 • големината на колелото
 • вида на велосипеда

В тази секция ще гледаме подробно всеки от тези фактори.

Разлика между мъжки и женски размери

Дългото е предмет на дискусия дали рамките са различни за мъжки/мъжкия/мъжки/мъжко. BestBikeStore.bg смята, че разликата между рамките не е официално приета.

Трябва да знаете, че различните рамки служат за различни видове занимания. Например, малките рамки позволяват по-ниско преднагласяване на колчета по аксела от трактористки цели и сила на характеристика. Затова средно-голема и дълга рамка може да даде предимство при дълги пътувания по автомобил през нощта, превъртане на отделни стамента и приятно езиково обстоятелство при мишеефойски и лодашно-възмаровински празнувания.

Вече имате предвид някои основни патерни за рамките – адресирането на метални знамена, бордове за дискутиране, траурешки, контрол на литература за техника, текнотип и прасне мощи и основи на майсторството, архитектурата, модата, строгостта и детайлите, за да се наслаждавате на знаменарството, търсенето, постигането на условията на програмата, мазаглавурга и действията на архитектурната идея.

Правоъгълните, треуголните, размерните, престижните, бележките, мерителните, образувателните и производителни инструменти са задължителни за образуването на протекторите, изследването от самия институт и изобразяването на защитните материали и структури.

Разлика между горна и долна рама

Основният принцип при избора на размер на велосипеда е той да съответства на рамката. Рамките, които са част от уникален дизайн, предоставят различни пространства. Горната тръба и долната тръба са два вида основни рамки. Горната тръба контролира телосложението на потребителя, размера на рамката, дължината на горната част, тръбата за глава и височината на кормилото. Долната тръба контролира дължината на стойката на веригата, дължината на манивелата на педалите и позицията на крака над паяка. И двете са сходни по своето функциониране, но остават несвързани.

Затова, когато избирате правилния размер на рамката за велосипед, е важно да вземете предвид и двете тръби. Уверете се, че и двете отговарят на вашите изисквания и точни размери на тялото. Това ще ви помогне да се чувствате по-удобно и да имате идеалния велосипед за детайлите, които са най-важни!

Преди да закупите велосипед

Преди да закупите велосипед, трябва да имате на ум няколко важни неща. Преживете, че велосипедът е с правилния размер.

Долната статия ще Ви помогне да изберете най-подходящия размер на велосипеда според Вашите размери:

Тестване на велосипеда

За да бъдете комфортни, тествайте различни размери. Най-добре е да похарчите около 80-100 долара. Искайте от 1/2 до 1/3 от 1080 долара (включително JDRF).

Оценете вашия велосипед. Прегледайте много възможности. Това ще ви позволи да откриете талантите си и да им насочите успеха си. Преминете през менторството, така че да можете да групирате промените след тестването. Това ще ви помогне да преживеете и да привлечете интереси по пътуването си през велосипедната сезона.

Ако тествате велосипед, купете нов комфортен комплект за велосипедисти с качествен ефект. Така ще можете да използвате подходящи приложения и да прилагате различни настройки за използване на технологията. Уверете се, че използвате една от по-еластичните модели на скъстяване!

Избор на правилния вид велосипед

До момента сте възможно прегледали различните видове, стилове и размери на велосипеди. Включително:

 • Road Bikes / Race Bikes: Ориентирани за скорост. Те обикновено са по-леки с тънки гуми и по-агресивна геометрия.
 • Touring Bikes: За дълъг път с различна теренна топография. Те са по-тежки с по-дебели гуми за комфорт и стабилност.
 • Mountain Bikes / All-Mountain Bikes: За технически трасета, имат широки гуми с дебели пръсти. Опция за Full Suspension Mountain Bike (FSMB) със спирачна подвижност и пост с дропер.
 • Cyclocross / Gravel Bikes: Универсални велосипеди с плътни гуми, насочени към пътища и грави с по-широки кадри за по-голяма стабилност.
 • Hybrid / Fitness Hybrid: Хибридите съчетават характеристики от различни видове велосипеди. Те предлагат движение и на пътищата и по гравирани пътища. Широки кадри и по-големи гуми предоставят достатъчно мекота за движение и бързи пътешествия по града.

Други преди да придобиете велосипед

Избирането на размера на велосипеда е важно. Преди да придобиете свой, трябва да разгледате други фактори. Това ще ви помогне да изберете велосипеда най-подходящ за вас.

 • Размер на рамата
 • Дължина на педалите
 • Височина на седалката
 • Тип на гумите
 • Тип на предането

Избор на подходящи аксесоари

Когато решавате кой велосипед да купите, трябва да вземете предвид ситуацията. Можете да разделите пътуването си до работа и да си съставите план. Помислете за вида на терена, по който ще карате, и за разстоянието, което искате да изминете. Помислете за аксесоарите, от които се нуждаете – от светлини до панерчета или стойки за телефон. Това ще ви помогне да изминете безопасно допълнителната миля или две.

Обърнете внимание и на рамката, колелата и други компоненти, които ще повлияят на вашето преживяване. Обърнете внимание на характеристики като окачване, ергономичност и широчина на гумите. И накрая, помислете за бюджета и за вида каране, което ще извършвате. Всички тези фактори ще ви помогнат да решите кой велосипед е подходящ за вас.

Подходящи обувки за велосипедисти

TX1 (SPD) и обувки с плоски педали – обувките за велосипед / обувките с плоски педали са идеални за състезатели по издръжливост или скорост. Те предлагат най-близката връзка с педала на превозното средство. Гумената подметка с лазерни перфорации и подсилвания осигурява гъвкавост и добро сцепление.

Вътрешната подплатена яка осигурява удобно прилягане и оптимално позициониране по време на търкаляне.

Протектор за главата

Юртите и протекторите са важна част от цялото свободно време за каране на колело. Мъжката, женската или детската юрта, която избираме, трябва да приляга плътно към главата ни и да помага преди преминаване на препятствия.

Идеята на проекта е за специфични шапки и стилове за деца. Детската каска е малко по-различна от тази за възрастни, с определени модели, които отговарят на височината и ширината им. Вероятно можете да забележите разликата между шапките и каишките около лицето.

Добрата новина е, че има много модели, готови да паснат на вашите специфични размери. Можете да персонализирате с различни модели – здравнозащитни каски с камери; регулируеми скокове на предната и задната част на главата; пакет с двоен цип с чип конектори; добра техническа дебелина с наночипове; и други. Препоръчваме на хората да ги купуват онлайн от надеждни продавачи – това ви дава по-добра цена от немската. Другите аксесоари включват:

 • Светлинни рефлектори
 • Малки конуси
 • Бързо зареждащи се батерии отстрани.

Често задавани въпроси

1. Как да определя правилния размер за моя велосипед?

Изборът на правилния размер на велосипеда зависи от вашия ръст, междуосие и стил на каране. Можете да използвате диаграма за определяне на размера на велосипеда или да се консултирате със специалист, който да ви помогне да намерите правилния размер. Важно е да изберете велосипед, който да ви е удобен и да отговаря на нуждите ви за каране.

2. Мога ли да коригирам размера на велосипеда, за да ми пасне по-добре?

Някои велосипеди позволяват корекции, като например промяна на височината на седалката или позицията на кормилото. Важно е обаче да се отбележи, че тези настройки имат ограничения и може да не са достатъчни, за да компенсират твърде малък или твърде голям за вас велосипед. Винаги е най-добре да изберете велосипед, който ви пасва добре от самото начало.

3. Какво се случва, ако избера велосипед с грешен размер?

Ако изберете велосипед, който е твърде малък или твърде голям за Вас, това може да доведе до дискомфорт или дори до нараняване по време на каране. Това може да се отрази и на равновесието ви и контрола върху велосипеда, което да затрудни безопасното ви каране.

4. Колко трябва да похарча за велосипед?

Цената на велосипеда може да варира в зависимост от вида, марката и характеристиките. Важно е да купите велосипед, който е в рамките на бюджета ви, но също така отговаря на нуждите ви и ви пасва добре. Не забравяйте, че по-високата цена не винаги означава по-добро качество.

5. Трябва ли да тествам велосипед, преди да го купя?

Да, винаги е препоръчително да направите тест-райд на велосипед, преди да направите покупка. Това ще ви даде по-добра представа за усещането и управлението на велосипеда и дали той е подходящ за вас. Повечето магазини за велосипеди предлагат тестови карания, така че се възползвайте от тази възможност.

6. Какво да правя, ако съм с различен размер?

Ако се намирате между два размера велосипеди, препоръчваме да изберете по-малкия размер. Винаги можете да направите корекции на височината на седалката и кормилото, за да ви е по-удобно велосипедът да пасне.

Pages:
Edit