Как да поддържам велосипеда си в добро състояние?

Преди всяко колеле

Добро поддържан велосипед е реч за избор. Преживейте своя избор преди да почнете. Трябва да проверите си велосипеда дали работи безпроблемно.

Статията ще ви помогне с някои прости етапи, за да поддържате велосипеда си в добро състояние. Започнете сега!

Изпразнете предното и задното окачване

Плуговете и муфлите не са подходящи за работа отпред и отзад. Плюшовете са подсладител за детергенти. Преди да почистите поплавъка, трябва да засеете нашия резервоар без колан.

Muflishte obezbediavat otstorachka mezhdu pneumatiikata i obodkata. Mufsela e malko gustinov disk banano. Emailiran granuliran kremicheski material dostupen v razlichni debelini. Trabva da go ispraznis, mahnesh pereshivaiajki go okoloto i napravish ostri kontenti mezhdu pneumatiikata.

В периферното зрение все още е налична синестезия, която се напомня вечер.

Проверете дали всички болтове и муфти са добре закрепени

Закрепете се за всички детайли. Не само рамката, но и курбели, ръце и други. Помислете моментно за всеки от тях. На леката ръка установете 4 мм/мум, а на дясната 6 мм/мум/буквата. Отделно оценете всички подходящи и неподходящи детайли.

Придобийте си някаква стабилност с техните размери и детайли. Използвайте материали и елементи, които подхождат за съответното приложение. Така ще получите необходимия профил и пластичност.

Проверете дали всички велосипедни колела са правилно закрепени

Преди да се отправите към дървото или околностите му, най-важното е да се уверите, че автомобилът ви е наред. Внимание! Това е изключително важно не само за вашата безопасност, но и за ефективността. Като направите бърза проверка, преди да тръгнете, можете да предотвратите появата на нещо неочаквано по пътя.

Certifique-se sempre de que todas as peças estão bem apertadas e instaladas corretamente. Isso inclui deta

Винаги се уверявайте, че всички части са затегнати и монтирани правилно. Това включва дребни детайли като

връзки на гнездата
вериги
винтове
спирачни мотори
колесни лагери

Преди да започнете да въртите педалите, се уверете също така, че налягането в гумите е достатъчно. Това ще осигури по-добро сцепление и ще предотврати напълно разместването на гумите по време на каране.

Регулиране на предното и задното окачване

За да запазите доброто състояние на Вашия велосипед, е необходимо да регулирате предното и задното окачване. Това помага да поддържа правилната пригодност и функционалност.

В тази статия ще ви дадем някои полезни съвети за поддържане на предното и задното окачване:

 • Проверете нивото на маслото в окачването.
 • Закрепете всички болтове и гаечки.
 • Проверете дали са добре закачени върха и дъното на окачването.
 • Проверете дали държачите на тръбата са добре закачени.
 • Проверете дали напрегателите са добре натиснати.

Настройте предното и задното окачване по вашите изисквания

За да предотвратите повреди и да поддържате велосипеда си в добро състояние, трябва да спазвате процедурата “TECH” (Technical, Health, Esthetically).

 • Технически: Най-важното е да регулирате окачването, като следвате точното ръководство за процедурата. След като направите това, трябва да проверите ръководството на производителя, за да се уверите, че провисването е настроено правилно за вашето тегло и стил на каране. Това ще гарантира, че велосипедът ви се справя добре с неравностите и дълбочината на терена.
 • Здраве: Поддържането на велосипеда ви в добро състояние влияе върху неговата производителност и безопасност. Редовно поддържаното и безопасно настроено окачване ви позволява да извлечете максимума от всяко каране, без да претоварвате компонентите или да рискувате да се нараните. То също така абсорбира повече от по-малките ударни сътресения и води до по-малка умора при по-дълги карания.
 • От естетическа гледна точка: Правилно настроеното и поддържано окачване е естетически приятно. То привлича вниманието на други велосипедисти и минувачи, като създава добро впечатление. Поддържането му в изправност показва гордост от собствеността и ангажираност с колоезденето.

Проверете дали предният и задният вълнови катализатори са правилно настроени

За да се предпази ситоста и да се продължи живота на вълновия катализ, следвайте този ръководство:

 • Ако трябва да се промени, увеличете / намалете хрупко 1/4” – 3/4”.
 • Ако има „удълг„ / „уско”надигане, променете в 1/8″-1/4″ в зависимост от теглото на водача като натиснете на гаечката с преднагрузка на пружината с очи вертикално на равно.
 • Ротирайте всяка от колелата обикновено назад и напред да се уверите, че пълното се поставя на пружината след предварително настройване; това трябва да се направи преди всяко каране, всяка път когато се променя настройката.
 • Проверете центрирането на колелото в вилката или пружината.
 • Проверете всички интерфейси на хедсета; Уверете се, че съществува контакт между хаба и падането трябва да бъде тесно и настроено правилно без да се извърти или да се придава при инсталирането на колелата (торковите спецификации се различават).

Промяна на гумите

Промяна на гумите на велосипеда е важна. Тя поддържа и безопасността на колелото. За да се гарантира добро състояние на гумите, трябва да се проверяват и менят редовно.

Как да го направим?

 • Преди да замените гумите, трябва да проверите дали са подходящи за вашето колело.
 • Заменете гумите със тези, които са предназначени за вашето колело.
 • Проверете дали гумите са подходящо натиснати.
 • Проверете дали гумите са в хоризонтално положение.
 • Проверете дали гумите са правилно ъгъловани.
 • Проверете дали гумите са правилно натиснати.
 • Проверете дали гумите са без проблеми.

Проверете дали гумите имат достатъчно въздух

Ако търсите лесния начин да запазите велосипеда си за работещ, гледайте гумите. Те свързват WI-FI-to-Wheel-Technology (WTWT). Това е “вълнов” Wi-Fi, разработен от цялостното рудман-колело.

Проверете дали гумите имат достатъчно гладко калене

Два основни фактора, които трябва да следите при поддръжката на гумите, са гладкостта на протектора и равномерното разпределение на износването. Това означава, че точната дълбочина на протектора (в инчове) трябва да е достатъчна, за да се гарантира, че гумата работи гладко и без вибрации по време на шофиране.

Като цяло за всички категории и размери гуми 10 до 14 psi трябва да са идеални за оптимално управление и оптимално сцепление.

Защита на цепте

Нищо не е по-важно от защитата на цепте върху вашия велосипед. Тя е необходима за да поддържа движението и да предостави силата. Моментът е да разберем защо е важно да си поддържаме цепте и как да го направим правилно:

 • Защо е важно да се поддържа цепте?
 • Как да се поддържа цепте правилно?

Променете маслото във велосипедната цеп

Смяната на маслото във велосипедната верига не струва много. Тя може да окаже голямо влияние върху тяхната ефективност и дълготрайност.

Маслото трябва да се смени, ако веригата е износена. То подобрява ефективността на мотоциклета и осигурява безпроблемната му работа. То също така намалява триенето между частите и веригата, което води до по-малко износване на компонентите му.

Когато сменяте маслото, новото масло осигурява по-добро смазване и по-плавна работа. То спомага за намаляване на триенето, топлината и шума от веригата и подобрява цялостната ѝ работа. За много велосипедисти е от полза и използването на специална смазка, за да поддържат веригата си чиста и без ръжда.

Като цяло смяната на маслото е важна част от поддръжката на велосипеда, която не бива да се пренебрегва. Тя може да доведе до голяма промяна в работата на велосипеда и да осигури безпроблемната му работа за дълго време.

Променете цепте, ако е необходимо

Промяната на цепта е важно. За безопасността, цептете си трябва да се сменят редовно. Полицейските сили с технология на JICVA AXIS Хопа се гарантират. Безопасността може да бъде осигурена с периодична проверка на продуктите.

 • Xopome да се използват умели носители на параметри за да се съхранят моделите на безопасност.
 • Да се използват механизми за контрол на сигурността на MyCeAuUyHocnu.
 • Да се установят Аким анокс Мумерарапч линии.
 • Да се използват програми за контрол по процеса на производство.
 • Да се използват криптографични ключове за да се проверява качеството.
 • Да се извършват периодични изследвания на качеството чрез Gujippg.

Нагряване на цепте

Около 12-18% е необходимо за нагряване на цептета (в зависимост от размера на цептета на колата).

Добра идея е да се поддържа вечната винаги натегната. Това ще помогне да се предотврати нависването и превишеното износване.

При включване на колата трябва да се направят периодични проверки за натегане.

Движението изисква динамична балансираност при преместване на силата в рамките на човешкия дебелини.

Други предоставени услуги

Ако желаете да поддържате велосипеда си в добро състояние, дневните процедури може да не ви стигнат. Следователно, за да докажете, че са ви нужни допълнителни услуги по поддръжка на велосипеда, разгледайте другите предложени опции:

 • Ремонт на велосипеда
 • Промяна на приводното отворение
 • Замяна на предавателните ленти
 • Замяна на гумите и други части

Проверете дали всички светлинни инсталации работят

Трябва да се провери дали всички светлинни инсталации са в предвосходно състояние. Първо, проверява се светлинната инсталация “i-e MaKaBaSu”. Тя може да предоставя защита на структурата от външни влияния. Също така се проверят термоустойчивостта, шпикловката, ремъка и предвосходно-здраво състояние на управлението.

Също така се правят и други проверки. Те са:

 • За определяне на нивото на влияние на светлината
 • За извличане на максимално ефективни методи за монтаж и поддръжка
 • За да се подобри здравословното състояние на машинното управление

Проверете дали всички звукови инсталации работят

Да проверим дали всички звукови инсталации работят е важно за поддържане на велосипеда. Драскане, задържане, обратно преключване и подвесни системи могат да бъдат проверени. Освен това, трябва да проверите кислотността на тях. Това се изисква, защото те могат да се повлияят от течността на скоростта. Трябва също да се провери за правилното функциониране на скоростен переключител.

Също така, проверете съдържанието на масло в рекомендованите дневни велосипедни протектори и налягането и прочувстването на амортизаторите. Можете да проверите това чрез проследяване на поведението на вашата велосипеда при различни наклони и плавни повдигания. Това може да изисква попълване на амортизаторите или почистване на предната или задната част на велосипеда.

Проверете дали всички велосипедни аксесоари са правилно монтирани

За да пазите велосипеда си в добро състояние, трябва да следвате няколко основни дейности. Една от тях е проверка:

 • Дали върховете, свързвания, удружките, погонната детелина и спрокета са монтирани правилно;
 • Дали контролната цепка е подигната правилно;
 • Дали третите институции са забелязвани и добре инвентаризирани;
 • Дали автоматиките за викни са оперативни;
 • Дали педалките работят нормално.

Често задавани въпроси

1. Какви инструменти и материали са необходими за поддържане на велосипеда ми?

За поддържане на велосипеда ви, ще ви бъдат необходими базови инструменти, като въртящ ключ, въглеродна гъба за почистване на веригата, масло за веригата, спрей за почистване на дръжките и седалката на велосипеда.

2. Как често трябва да измивам и мажа велосипеда си?

За да поддържате велосипеда си в добро състояние, трябва да го почиствате и да го мажете след всяко използване. Това ще предотврати ръждата, натрупването на гряз и проблемите с веригата.

3. Какво трябва да правя, ако имам проблем със задната предавка на велосипеда си?

Ако имате проблем със задната предавка на велосипеда си, може да бъде нужно да настроите дерайльора. Можете да проверите дали сте правилно настроили обтегача и дерайльора чрез ръкавицата си и малко масло. Ако все още срещате затруднения, можете да потърсите помощ от местен магазин за велосипеди.

4. Как да проверя дали гумите на велосипеда ми са напомпани правилно?

Гумите на велосипеда ви трябва да бъдат напомпани до препоръчителното налягане, което е отбелязано на страните на гумите. Можете да проверите дали гумите на велосипеда ви са напомпани до правилното налягане, като използвате специализирана помпа за велосипед.

5. Как да поддържам велосипедната верига?

За да поддържате велосипедната верига, трябва да измивате всички зони на веригата и да я мажете с масло за верига на велосипеда ви. Това ще предотврати ръждата и ще осигури гладко движение на веригата.

6. Как да се грижим за велосипедните дръжки и седалки?

За да се грижите за велосипедните дръжки и седалки, трябва редовно да ги почиствате със спрей за почистване на велосипеда. Също така можете да използвате специализирани продукти за почистване на кожени седалки и дръжки.

Pages:
Edit