Най-добрите съвети за състезание по планинско колоездене на 100 мили

Карането на планинско колело на 100 мили е значително физическо, умствено и оборудване предизвикателство. За да сте подготвени, ще трябва да прекарате няколко тежки часове в седлото, но не позволявайте на проблем в последния момент да развали деня ви. За да направите деня си успешен, проучете тези 10 най-добри препоръки.

Изпълнете домашното си

За да научите повече за логистиката на състезанието, прочетете пълния уебсайт. Уверете се, че началното местоположение, ден и час са правилни. Разберете дали вашето състезание за цели има някакви изненади. Неочакваното може да ви отблъсне, като състезанието, което започва в тъмното, налага използването на фенерче или невъзможността да паркирате на стартовата линия. Определете броя на наличните станции за помощ и услуги, като например торбички. Направете план къде и кога ще оставите чантата си и как ще я върнете.

Предишният ден

Подгответе всичко, което ще ви е необходимо за състезанието си предния ден, за да си осигурите спокойна, организирана състезателна сутрин. Напълнете бутилките и опаковките си за хидратация, запасете се с консумативи и етикетирайте чантите си, подредете дрехите си, пригответе закуската си предварително и пригответе велосипеда си. Прикрепете чипа за синхронизация към стеблото и поставете регистрационния си номер на велосипеда си. Тези два предмета ще предизвикат страх, ако са в апартамента ви, а не с вас на стартовата линия.

Шампионска закуска

За закуска на 100 мили MTB преди състезанието изберете нещо, с което сте запознати, яли сте преди и знаете, че ще усвои добре и ще подхранва състезанието ви. Нищо ново или изискано за ядене. Това хранене трябва да се консумира повече от два часа преди началото на състезанието и трябва да се състои предимно от въглехидрати с малко количество мазнини и протеини. Кафе, чаша вода, бял ориз и бъркани яйца с вкусни солени съставки като кетчуп или сол са отлична закуска преди състезанието. Плодово смути с кокосово масло и протеин на прах е друг вариант за течна закуска. Течният вариант може да е по-лесен за слизане от люка в ранните часове преди зазоряване, необходими преди началото на състезанието за издръжливост.

Поставете най-добрия си крак напред.

Вижте високите и ниските температури за деня и се облечете съответно. След като загреете, носете слоеве, които можете да премахнете или да изпуснете без пауза. Нагревателите за ръце, които лесно се плъзгат по ръцете ви, както и яке или жилетка, които се разкопчават, са и двете интелигентни опции. Ако се предполага, че времето е горещо, носете светли дрехи, за да останете хладни. Ако има вероятност за дъжд, започнете с яке за дъжд или носете такова в чантата си.

Започнете умно и завършете бързо

Идеята е да се поддържа постоянна скорост през 100 мили. За да постигнете това, започнете с бавно темпо, което ви е удобно, след това постепенно повишавайте усещаното усилие, докато въодушевлението от началото избледнява и настъпва умората. Започнете със скоростта, която сте се тренирали да поддържате. В състезание с планинско колоездене на 100 мили да започнете по-бързо, отколкото сте се подготвили, е най-голямата грешка, която можете да направите. Ранното прекомерно темпо води до мускулни крампи, изтощение и липса на гориво. Прекалявате с темпото, ако карате твърде бързо, за да пиете или ядете през първия час.

Презаредете батериите си

Бързи весели 100 километра = гориво в + енергия изход. Това е отговорът, който чакате. Двигателите изискват гориво, за да работят и ако не разполагате с достатъчно, вашият ще пръсне и избледнее. За състезание с планинско колоездене от 100 мили, яжте 60-90 грама въглехидрати, 18-24 унции хидратация, 400-700 mg сол и 100-300 mg калий на час. За да постигнете тези цели, пийте редовно в малки количества комбинация от вода, спортни напитки, гелове, плодове, енергийни блокчета и електролитни хапчета.

Открийте своя поток

След като трафикът на състезанието спадне, намерете своя поток приблизително час след старта. Задайте темпото си за деня и се концентрирайте върху ефективността и храненето. На редовни интервали ставайте за кратко, за да изпънете гърба и да си починете. Възхищавайте се и се насладете на представянето, което тялото ви постига след месеци упорита работа.

Увеличете каданса

Педал с каданс на високия край на вашия ефективен каданс в ранните мили на състезанието. Това натоварва кръвоносната ви система повече, отколкото мускулната система, запазвайки краката ви за по-късно в маратона. Позволете на ритъма си да намалява, докато умората настъпва постепенно. Ако имате най-много сила, проправете пътя си нагоре към последното изкачване, но винаги завъртете пътя си нагоре към първото.

Изцапайте се малко

60-та миля е, когато започнете да се чувствате уморени и осъзнавате, че трябва да натиснете по-дълбоко, за да останете на път и да постигнете целта си. Това е, когато нещата стават груби и се появяват коравите спортисти. Предполага се, че стотици са трудни. „Изживяванията с потока осигуряват изблик на интензивен живот на фона на редовния живот“, казва Михали Чиксентмихайи, известният автор на Finding Flow. На 60 миля приемете нарастващата интензивност на вашето пътуване и си напомнете, че точно това сте се регистрирали. Приемете предизвикателството. Използвайте практиките на ума и тялото. Вместо да усещате болката, говорете сладко да се усмихнете. В такт с хода на педала, пейте повтарящи се и ритмични мантри или мелодии. Съсредоточете се върху целите си и не се поддавайте на малкия дявол на рамото си. Станете най-безмилостният състезател в играта.

Завършете с гордост

На 90-та миля започнете да миришете на плевнята и тръгнете към нея. Пуснете чука и ускорете крачката си. Като хищна хрътка гони всички пред себе си. Увеличете приема на кофеин, кажете си, че сте рок звезда и се разстройте! Инвестирайте цялата си енергия в преминаването на финалната линия. Завършете силно с юмручна помпа!

Pages:
Edit