MTB стилове и дисциплини

larutadelosconquistadores

Пристъпихме към онова, което според нас е логичен ред за това ръководство за 16 различни вида планинско колоездене. Той преминава от основен планински колоездач към различните специализации.

Пътека езда

За повечето хора това е навлизането им в прекрасния свят на планинското колоездене. Включва извеждане на нормален планински велосипед извън пътя по пътеки, като юздички, многофункционални пътеки и други нетехнически писти.

Велосипедите за пътека не се нуждаят от окачване, въпреки че много от тях имат предно окачване за удобство. Повечето пътеки обаче могат да се извършват на хибрид или евтин MTB без окачване. Именно от пътеката се раждат MTBers за цял живот. Ще откриете удоволствието от многото видове планинско колоездене, описани по-долу, и бързо ще ги закачите. Късметлия! Започва, когато чуете вест от кратък участък надолу и започнете да търсите още. Не след дълго вашето каране ще надрасне вашия велосипед и надстройката е в ред

Hardtail

Хардтейлът всъщност не е вид планинско колоездене. Просто всеки мотор има само предно окачване. Когато пораснах, нямаше окачване на планински велосипеди, днес повечето имат поне предно окачване. Вижте повече за историята на MTB.

Пълно окачване

Отново това всъщност не е дисциплина с планинско колоездене, но си струва да се включи. Пълно окачване е всеки мотор с предно и задно окачване. На пълен шлем ще се радвате на по-комфортно пътуване и това ви помага да се справите с кофти терен.

Внимавай! Евтините велосипеди с пълно окачване могат да бъдат много тежки и да осигурят минимална полза от хардтейла. Така че, ако имате нисък бюджет, може би е по-добре да се подложите на твърдо. На 750 паунда B’Twin Rockrider 560s е почти най-евтиният, за който можете да получите качествено пълно окачване.

Единична скорост

Този прост MTB стил, който стана популярен, тъй като моторите стават по-напреднали. Някои планински колоездачи са решили, че не искат допълнително тегло и усложняване на предавките и са избрали да имат само една. Велосипедите за скачане с мръсотия и пробните мотоциклети често са с една скорост, но има нарастваща армия от ездачи, които удрят нормални пътеки без никакви съоръжения. но болка в дупето по стръмни хълмове! Това каза, че има много предимства на едноскоростните планински велосипеди, както е обяснено добре от това преобразуване на Icebike.org.

Singletrack

Повечето планински колоездачи преминават от широки многоцелеви маршрути към по-тесни пътеки, известни като singletrack. Много просто, това е пътека, която е достатъчно широка само за един мотор наведнъж. От различните стилове и дисциплини на MTB това е един от най-разнообразните и може да се направи, както повечето видове планинско колоездене по-долу. Това може да бъде всичко – от обикновена пътека до фермерско поле до много трудно техническо спускане в планината. Единичната писта обикновено е естествена без много изкуствени елементи, обикновено те също са многофункционални, така че внимавайте за проходилките. В райони, където се поддържат маршрути, ще получите някои наклонени ъгли (берми), за да направите пътуването по-плавно и други функции за подобряване на пътуването.

Велопарк

Единична писта се слива с велопаркове на места, където се управляват пътеки. Велопаркът е просто специална зона за планинско колоездене с управлявани маршрути.

Pages:
Edit